Sağlık Kurulu Rapor İşlemleri
21 Mart 2023

Erişkinler için; Engelli ve tüm Genel Sağlık (Huzur evi, Özel Güvenlik,Durum Bildirir, Silah ruhsatı vs.) raporu almak isteyenler,

182 MHRS sistemi üzerinden sağlık kurulu olarak randevu oluşturabilmektedirler.18(onsekiz) yaş altı ÇÖZGER raporu(Çocuklar İçin Özel Gereksinim) almak için ise yine MHRS sistemi üzerinden çözger randevusu oluşturulmalıdır.Hastanemizden başvuru alınmamaktadır.Sağlık Kurulu her hafta perşembe günleri toplanmaktadır. Sağlık Kuruluna başvuran ilgili kişilerin randevu gününde sabah saat 08:30’da muayene kayıtları açılır ve ilgili polikliniklere yönlendirilir.Sağlık kurulu birimine randevu alan hastaların ayrıca poliklinik randevusu almasına gerek yoktur.Aynı gün saat 12:00’a kadar muayene işlemlerini bitirip dosyasını teslim eden kişiler, yine aynı gün 13:30 itibariyle sağlık kurulunca değerlendirilmeye alınıp,heyete sunulur.Ancak işlemlerini tamamlayamayan kişiler, işlemlerini tamamladıktan sonra, sıradaki sağlık kurulu günü değerlendirilmeye alınacaktır.

 Askeri raporlar(muzvazzaf subay/astsubay,sözleşmeli er/erbaş, sözleşme yenileme, periyodik muayene,atamaya esas vb. gibi) kurumlarından alınmış resmi yazıları ile hastanemize bizzat başvuru yapacak, yoklama erleride aile hekimliklerinden veya askerlik şubelerinden verilen sevk yazıları ile birlikte yine bizzat hastenemiz sağlık kuruluna başvurularını gerçekleştireceklerdir.

Erişkinler için Engelli Sağlık Kurulu Raporu ve Çocuklar İçin Özel Gereksinim (ÇÖZGER) Raporu müracaat esnasında getirilmesi gereken evraklar aşağıda belirtilmiştir.

1-Kimlik fotokopisi.

2-Resmi sevk yazısı var ise resmi yazı ile birlikte yok ise, dilekçe sağlık kurulunca verilerek kişi veya birinci derece yakını tarafından doldurulacaktır.(Randevusunu Mhrs üzerinden oluşturanlar randevu gününden bir veya birkaç gün önce hastanemize başvuru yaparak, istenilen evrakları teslim etmek ve dilekçe vb.gibi işlemlerinide tamamlamak suretiyle heyet günü için muayene işlemlerini hızlandırabilir.Bu kişinin tercihine bırakılmıştır.)Çözger randevularında mutlaka anne-baba veya vasisi var ise vasi evrağının aslı ile başvuru yapması gerekir.Aksi halde başvuru kabul edilmez.

3-Daha önce hastalık(lar)la ilgili alınmış epikriz, ilaç raporu,eski tarihli engelli raporları, tıbbi evrakları, iş kazası geçirenler için iş kazasına dair tüm belge ve bilgilerini,istirahat kullanılmış ise kullanılan istirahat raporlarının dökümlerini mutlaka yanlarında bulundurmaları gereklidir.

4-Müracaat günü yada en fazla birkaç gün önce eczaneden alınmış, kullanılan ilaçlara dair ilaç dökümü (Kullanılan ilaç yok ise yine eczaneden boş liste getirilecektir).

5-Geçerli ÇÖZGER veya Engelli raporu olanlar; yeni bir engel durumunun veya özel gereksinimin ortaya çıktığını ilgili branş hekiminin sevki ile belgeleyerek müracaat etmek zorundadır.

6- Ücretsiz olarak alınan Engelli Sağlık Kurulu ve ÇÖZGER Raporlarında engel oranının %0 çıkması veya özel gereksinimin olmaması durumunda, verilen hizmetlerden ücret talep edilmektedir. Engelli raporu başvuru nedeni ÖTV olanlar ücretli olarak kayıt açılmaktadır.(Ödeme heyet işlemleri başlatıldıktan sonra hastane veznesine nakit olarak yapılmaktadır.)

7-Fotoğraf hastanemizde çekilmektedir.Ancak birkaç gün önce dilekçe için gelindiğinde hasta yaşlı veya gelemeyecek durumda ise son 6(altı) ayda çekilmiş bir fotoğrafının yanınızda bulunması yeterli olacaktır.12(on iki) yaş üzeri herkes için geçerlidir.

Durum bildirir sağlık kurulu raporları (ücretli)

1 - Silah Ruhsatı

2 - Ateşleyici ve Patlayıcı Madde Yeterlilik Belgesi

3 - Özel Güvenlik

4 - İşe/Memuriyete Giriş

5 - Ağır ve Tehlikeli İşlerde Çalışır/Çalışamaz

6 - Üniversiteye Giriş

7 - Koruyucu Aile/Evlat Edinme

8 - Huzur Evi, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine giriş

Durum Bildirir Sağlık Kurulu Raporu müracaatı esnasında getirilmesi gereken evraklar aşağıda belirtilmiştir.

1-Kimlik fotokopisi.

2-Resmi sevk yazısı yoksa, dilekçe sağlık kurulunca verilecektir.

3-Daha önce hastalık(lar)la ilgili alınmış epikriz, ilaç raporu, tıbbi evraklar.

4-Müracaat günü veya enfazla birkaç gün önce eczaneden alınmış, kullanılan ilaçlara dair ilaç dökümü (Kullanılan ilaç yok ise yine eczaneden boş liste getirilecektir).

5-Adli sicil kaydı (e-devletten veya adliyeden alınabilir).

6-Durum Bildirir Sağlık Kurulu Raporları ücretli raporlardır ve rapor ücreti nakit olarak hastane veznesine ödenir.

 

 

HAZIRLAYAN

SAĞLIK KURULU SORUMLUSU

KONTROL EDEN

KALİTE YÖNETİM DİREKTÖRÜ

ONAYLAYAN

BAŞHEKİM YARDIMCISI