Hastanemizde bir ilk. Hastanemizde ilk defa ağrısız epidural anestezi doğumu yapıldı.
17 Mart 2022

Hastanemizde bir ilk.
Hastanemizde ilk defa ağrısız epidural anestezi doğumu yapıldı.
Halk arasında “Prenses Doğum” olarak bilinen epidural anestezi ile normal doğum uygulaması hastanemizde uygulanmaya başlandı. Bu yöntemle 09.03.2022 de dünyaya bir kız bebek getiren ve ağrısız bir doğum geçirdiği için çok memnun olduğunu belirten Nuray Fırtına “Doktorlar bana bu yöntemi önerdiler. İlk doğumumda özel bir hastanede bu yöntem uygulanmıştı, çok memnun kalmıştım, Bilecik te de bu yöntemin uygulanması beni çok şaşırttı ve çok memnun etti bu doğumda da hiç ağrı hissetmedim. Ben bu ağrısız doğumu herkese tavsiye ederim. Çok memnun kaldım. Bu uygulamayı bütün annelere ve hastalara öneriyorum. Doğum esnasında hiçbir sıkıntı yaşamadım. Bebeğim sağlıklı doğdu. Bende çok şükür sağlıklıyım” dedi.

Uygulamanın Bilecik Eğitim ve araştırma Hastanesinde ilk defa yapıldığını belirten Anestezi Öğretim Üyesi Doçent Dr Muhammet Emin Naldan, ağrısız doğum sonucunda Nuray Fırtına’nın sağlıklı bir kız çocuğunun dünyaya geldiğini söyledi. Naldan,  “Halk arasında bilinen ismiyle ‘Prenses Doğum’, bölgemizde çok fazla bilinmeyen bir yöntem. Bu yöntemle tıbbın önerdiği normal doğum gerçekleşmiş oluyor. Sağladığımız analjezi ile rahat bir şekilde annelerimiz doğumlarını gerçekleştirebiliyor. Anne ağrı çekmediği için normal doğum olmasını kabul ediyor. Annelerimizin bu zorlu sürecinde onlara destek olmak bizi çok mutlu ediyor. Hastamız çok memnun kaldı. Yakınlarına bu yöntemi tavsiye edeceklerini söyledi” ifadelerini kullandı.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanımız Op.Dr.Merve IŞIK , bu yöntemle anne adaylarının ağrı ve sızı çekmeden doğum yapabildiğini ifade etti. Dr. Işık, “Hastanın bizim açımızdan uyumlu olması ve komplikasyonlarının az olması açısından önem teşkil ediyor. Hastalar daha az ağrı çektikleri için daha çok tercih ediliyor. Hastanemizde ilk defa bu yöntemle doğum gerçekleştirmiş olduk. Çok rahat bir doğumdu. Anne ve bebek açısından sıkıntısı çok olmayan bir doğum şeklidir” dedi